Tuinprojecten | Gardips

Gardips, was al zeer ervaren en professioneel, als advies- en engineeringsbureau voor de infrasector. Dat onze tuinkennis er praktijkkennis ook al jaren lang is ontwikkeld is misschien minder bekend. Tuinaanleg en onderhoud, tuinarchitectuur en advisering in tuinprojecten is de andere kant van onze expertise. De jarenlange kennis van openbare ruimte en de vaktechnische studies die hieraan vooraf gingen, maken dat we echt verstand hebben van aspecten die met inrichting van buitenruimten te maken hebben. Tuingerelateerde zaken liggen in het verlengde van de infrawereld, echter de kwaliteit is vaak wat minder belangrijk, gebruik is minder intensief, materiaal minder solide en niet zo kostbaar. Materialen zijn wat breder in aanbod en fraaier van vorm en uitstraling. Uiterlijk is vaak belangrijker dan kwaliteit, maar daar schuilt het gevaar! Als specialist van bouw- en straatmaterialen, ontwerper van technische oplossingen, en economisch adviseur, maken wij het voor u een stuk eenvoudiger om tot goede afgewogen keuzes te komen. Over smaak valt niet te twisten, maar is uw smaak ook een goede keuze? wel verantwoord? en verstandig gekozen? en heeft u rekening gehouden met de randzaken zoals wettelijke eisen, grondwater, kabels en leidingen, grondkwaliteit en voordelige maar goede kwalitatieve inkoopadressen. Hoe zit het met de onderhoudsaspecten?

Gardips bied u concepten om u volledig of deels te ondersteunen. Hier zijn we echt uniek in!

SBS6 Principe

We kennen voor redelijk handige mensen zelfs het principe SBS6, wat staat voor;

"Self Building with our Support in steps"

In zes stappen doet u beroep op ons, maar feitelijk doet u het uitvoeringswerk geheel zelf! Wel zo handig als u u veel zelf kunt, of juist de dingen graag zelf wilt doen. Maar ook heel voordelig en flexibel omdat u alleen maar kosten maakt voor de dingen die u zelf niet goed kunt maken, bepalen of uitvoeren. Dit met de gedachten dat de meeste en kostbaarste uren, juist in de uitvoering gaan zitten. 

Onze supporthulp bestaat uit:

  • Inmeten.
  • Basis schaaltekening,.
  • Schaaltekening ontwerp.
  • Voorbereiding.
  • Advies en hoeveelheden met voordelige inkoop.
  • Uitvoeringsbegeleiding(ondersteuning).
    Deze bovengenoemde 6 stappen nemen wij voor onze rekening.
  • De 7de stap (aanleg/uitvoering) is maatwerk en hierin doet u zoveel mogelijk zelf, met ons slechts als coach en/of instructeur! Alleen hulpverlening, als u ons echt even nodig hebt (personal assistance).

Gardips als uw ondersteunende partner! Een technisch bureau die u praktisch op weg helpt met instructie en uitleg, een stukje van uw zorg overneemt en/of facaliteert met gereedschap, extra mankracht, of u voorziet van bouwgereedschap en/of huurmateriaal.
Informeer naar de mogelijkheden! 

Redenen om het juist nu eens anders te doen!

U wordt door de marktpartijen gemakkelijk op een dwaalspoor gestuurd want u heeft immers wat te besteden. Zo werden veel van mijn klanten in hun leven al opgelicht of vals geadviseerd, door slimme mensen die zogenaamd goed bezig waren, echter hun acties waren meer gericht op snel geld verdienen. Gedupeerden moesten daardoor al snel opnieuw geld gaan uitgeven en delen moesten opnieuw. Ze waren al snel weer aan onderhoud of vervanging toe. Dit soort schades zijn vaak te voorkomen als je als opdrachtgever realiseert dat kwaliteit bij  tuinen aanleggen meer is dan alleen maar een beetje straatwerk en wat plantjes en wat gras. Het succes begint al bij de opbouw van het zandbed, goede verdichting van het zandbed, kruipruimte aanvullen en wegnemen van holle ruimtes langs de gevels. Een stabiele berekening van fundering onder muurtjes en grindkorfmuren, ophangen en ophalen van riolering. en een goed lichtplan. Wat te denken van voorzieningen voor waterleiding, afvoer van water, volgorde van werken. Doe het denkwerk vooraf, want een buitenkraantje en bekabeling moet je vooraf plannen. Dat doe je niet achteraf en neem je mee, en registreer je gemaakte werk in de juiste fases. Revisiematen zijn wel zo praktisch voor later. Water aansluiten en lampen later aanschaffen kan altijd nog! Een goed begin en een technisch bedacht plan is meestal het succes voor jaren.

Praktijkvoorbeelden

Waarom worden mijn stenen en tegels zo groen? waarom wil de vijver niet helder worden? lekt mijn regenpijp?en waarom veert mijn houten vlonder nog steeds zo? Waarom verzakt mijn bestrating zo plaatselijk? en gaan mijn stenen aan de wandel op mijn oprit?  Maar composite was toch zo onderhoudsvrij, maar het ziet er niet meer uit?.......het zijn allemaal klassiekers. Meestal allemaal vakgenoten die het zo goed wisten maar ze lieten  u verkeerde keuzes maken! Dat kan voortaan anders...

Tuinen realiseren is echt een vak, en je moet de balans weten te vinden in alle facetten. Verhouding groen en grijs, constructief, kwalitatief, duurzaam, onderhoudsvriendelijk, betaalbaarheid, gunstige inkoopadressen, markkennis, materiaalkennis en uitvoeringskennis........Het zijn allemaal van die zinvolle weetjes.

Wij leren en ondersteunen u bij de kneepjes,........ als u kiest voor ons!

Openingstijden

• Maandag:
• Dinsdag:
• Woensdag:
• Donderdag:
• Vrijdag:
• Zaterdag:
• Zondag:
16:00 - 22:00 uur
16:00 - 22:00 uur
16:00 - 22:00 uur
16:00 - 22:00 uur
16:00 - 22:00 uur
10:00 - 18:00 uur
10:00 - 18:00 uur

 

GASTENBOEK

Lees hier ons gastenboek! Heeft u zelf een opmerking of positieve ervaring? Deel het in ons gastenboek

Lees verder..